Grafikáról mindenkinek tőlünk

Egy kezdő grafikai cég mindennapjai egy gyárváros picinyke irodájában. :) De főként olyan dolgokról olvashatsz, ami grafikával vagy kiadványszerkesztéssel kapcsolatos.

Utolsó kommentek

Címkék

autó (1) blumau (1) bt (1) cég (2) cmyk (1) fürdő (1) grafika (1) hotel (1) hundertwasser (1) kezdés (1) munka (1) név (1) nyomda (3) nyomtatás (2) papír (2) papírfajták (1) papírusz (1) rajz (1) rgb (1) szállás (1) szerződés (1) szín (1) támogatás (1) társaság (2) ügyvéd (2) utazás (1) vállalkozás (4)

a kezdetek kezdetén III.

2008.06.12. 09:29 ercsi_grafixity

Sokat gondolkodtunk, hogy mi is legyen a nevünk, órákat ültünk egy bizonyos hely bizonyos teraszán. Aztán kitaláltuk A NEVET. Persze amikor megnéztük neten, kidrült, hogy van már ilyen nevű cég. Dehát mit nekünk más cég neve! Okosan kifundáltuk, hohy a név mögé rakunk egy "D" betűt. Kb úgy hogy Akármicsoda-D Bt. Persze nem jött be a dolog :). Egy betű még nem elég nagy különbség sajnos. Egyszóval kezdődött elölről az egész.

Kitaláltunk nagy-nagy nehezen még egy nevet. Komolyan mondom, nem sok ennél bonyolultabb cégnevet láttam még. Nem is volt még ilyen :). De se kimondani, se megjegyezni nem tudja senki... Bár, aki egyszer megjegyzi, tutira nem felejti el. :) Sajnos emiatt a név-mizéria miatt elég sokáig tartott amíg bejegyezték a cégünket. Onnantól hogy aláírtuk a társasági szerződést, odáig hogy a kezemben tartottam a végzést meg minden... kb. 2,5 hónap telt el. Szerencsére ma már ez sokkal gyorabb és olcsóbb is ha jól tudom.

De! Mi ebből a tanulság? Nem kell túlbonyolítani a nevet, nem kell hogy minden-azégegyatta-világon benne legyen. Legyen jól megjegyezhető és ha lehet inkább "magyaros" mint "angolos". Kapcsolódjon ahhoz amit a cég csinál, de lehet hogy az emberek jobban megjegyzik azt hogy Piros Elefánt Grafikai Vállalat, mint hogy... Graphicorporation... vagy valami ilyesmi.

2 komment

Címkék: név cég vállalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://grafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr100515963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ercsi_grafixity 2008.07.01. 08:28:25

tovább is van. csak kis időhiányban szenvedek. elnézést. :)
süti beállítások módosítása